Property Partner tecknar ramavtal med Nordic Propeye om energioptimering av kommersiella fastigheter

Press release, 12th of September, 2024 This press release is in Swedish. For information in English, please contact boris.debruin@propeye.se.

Press release, 12th of September, 2024 This press release is in Swedish. For information in English, please contact boris.debruin@propeye.se.

I ramavtalet ingår att Nordic Propeye ska leverera en komplett lösning inkluderande förkonfigurerade sensorer, LoRaWan-uppkoppling, automatiserad leverans av sensordata och tillhörande tjänster.

  • Vi ska leverera Data-as-a-Service på ett 3-årigt avtal inkluderande förkonfigurerade sensorer, trådlös LoRaWan-kommunikation och dataanalys, säger Jacob Lundberg, Sälj- och affärsutvecklingschef på Nordic Propeye.

Insamlade data om temperatur, fukt, CO2 och radon ska användas för att optimera och minska energiförbrukningen i kommersiella fastigheter.

  • Dessutom kan inomhusluftens kvalitet förbättras avsevärt genom optimerad och automatiserad styrning av HVAC-system (värme, ventilation och AC), förklarar Jacob Lundberg.
  • Property Partners vision är att bli den ledande digitala och hållbara fastighetsförvaltaren i vårt segment, säger Andreas Göth, vice VD, Property Partner. Ett viktigt led i detta är att införa nya smarta applikationer och lösningar som både kan minska energiförbrukningen i våra kunders fastigheter och leverera ett bra och stabilt inneklimat.

För detta behövs tillförlitliga sensorer som fungerar som ögon och öron om hur fastigheterna går och mår och vars data även ger input till styrsystemen för effektivaste möjliga drift.

  • Nordic Propeye har under många år visat att deras sensorlösningar håller mycket hög kvalitet och tillförlitlighet och därför är rätt partner för oss, avslutar Andreas Göth.

För ytterligare information
Jacob Lundberg, Sälj- och affärsutvecklingschef, Nordic Propeye, jacob.lundberg@propeye.se, 070 323 60 02
Andreas Göth, Vice VD Property Partner, andreas.goth@propertypartner.se, 070 410 85 33

Om Property Partner
Property Partner är ett konsultföretag som arbetar med fastighetsförvaltning och fastighetsteknik och som hjälper fastighetsägare att lyckas med sitt fastighetsägande och underlättar vardagen för de människor som är hyresgäster i de byggnader företaget förvaltar. För närvarande förvaltar Property Partner över 1,5 miljon kvm fastigheter. Beståndet är spritt på ett flertal orter i Sverige som t.ex. Stockholm, Uppsala, Södertälje, Västerås, Eskilstuna, Karlstad, Borås, Norrköping, Lund och Malmö. Läs mer www.propertypartner.se

Om Nordic Propeye
Nordic Propeye erbjuder tekniklösningar för individuell mätning av el, värme och vatten med bostadsrättsföreningar och kommersiella fastigheter som kunder. Tekniklösningarna mäter också temperatur, fuktighet, CO2, radonnivåer mm som kan användas för energibesparande och skadeförebyggande åtgärder. Produkterna bidrar till kostnadsbesparingar för kunderna, samt till minskade CO2-utsläpp, vattenförbrukning och ett förbättrat inomhusklimat. Home Solutions är ett affärsområde inom Nordic Propeye, och erbjuder Sveriges mest kompletta utbud av digitaliseringslösningar för bostadsrättsföreningar. Läs mer www.nordicpropeye.com

Contact us

Feel free to get in touch with us via our contact form!

Scroll to Top